Problemen in Verenigd Koninkrijk door storm Agnes

28 september 2023, 11:35

Storm Agnes trekt over het Verenigd Koninkrijk. Foto: ANP / EPA / Adam Vaughan

Storm Agnes heeft in het Verenigd Koninkrijk voor de nodige problemen gezorgd. Op verschillende plekken ontstonden overstromingen als gevolg van hevige regen. In het Noord-Ierse Londonderry moest een vrouw uit haar auto worden gered nadat ze vast kwam te zitten in hoog water dat werd veroorzaakt door de storm.

Woensdag ging de storm gepaard met harde windstoten. In Wales werden in de avond in het dorp Capel Curig windstoten tot 127 kilometer per uur gemeten. Op andere plaatsen ging het om windstoten tot ruim 100 kilometer per uur. Onder meer in Devon en Cornwall kwamen honderden mensen zonder stroom te zitten als gevolg van de storm.

Eerste storm van het seizoen

Agnes zorgde ook op andere plekken voor problemen. Zo werden gebouwen beschadigd en verder werd het verkeer in Ierland en Noord-Ierland verstoord door omgevallen bomen op de weg. Ook veerdiensten en enkele vluchten werden geraakt door het weer.

Agnes is de eerste storm met een naam van het seizoen. In delen van Schotland zijn donderdag nog een aantal waarschuwingen voor overstromingen van kracht. Maar het Met Office heeft inmiddels code geel voor harde wind voor een groot deel van het land ingetrokken.

Lees hier alle stormnamen van dit seizoen

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black