Ontloop de herfst, sneeuw in de Alpen

28 september 2022, 15:00

Hintertuxer Gletsjer, Foto: J. Elferink - Ruijsch

In ons land is het komende tijd wat wisselvalig en in het weekend is het tijdelijk nat en winderig. In de Alpen is op veel plaatsen sneeuw gevallen. Lees in dit artikel of er nog meer sneeuw komt. Kijk en geniet van de sneeuwbeelden.

De afgelopen dagen was het in de Alpen wisselvallig. In de dalen viel net als bij ons regen, maar door koude lucht daalde de grens waarboven sneeuw viel naar 1400 tot 1700 meter. Op een hoogte van 2000 meter viel op veel plaatsen enkele centimeters sneeuw, heel lokaal ging het om een paar decimeter. De vorstgrens ligt inmiddels wel wat hoger, op 2000 tot 2500 meter en daardoor is de sneeuw op lagere hoogte wel wat afgenomen.

Sommerberg geen sneeuw. Beeld: Feratel.com
Sommerberg geen sneeuw. Beeld: Feratel.com

Bij Hintertux ligt op Sommerberg op 2100 meter geen sneeuw, maar zie je wel schitterende besneeuwde toppen. Ga je omhoog naar de Gletsjer dan ligt daar een aardig pak sneeuw dat aan het begin van de week viel.

Heerlijk skiweer met een vers pak sneeuw. Foto: J. Elferink - Ruijsch
Heerlijk skiweer met een vers pak sneeuw. Foto: J. Elferink - Ruijsch

Ook in Sölden kun je al terecht voor wintersport, het skigebied is eerder open dan gepland.

Het is wat wisselvallig met wolkenvelden en soms zon. In de dalen valt af en toe regen hoger in de bergen sneeuwt het af en toe. De verwachting is de sneeuwgrens weer wat daalt naar 1700 tot 2300 meter. In de loop van het weekend brengt een noordwestelijke stroming opnieuw neerslag voor de noordelijke Alpen. De temperatuur gaat dan iets omhoog en dat betekent alleen sneeuw voor de allerhoogste gebieden.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black