Toenemende wisselvalligheid tijdens Grand Prix van Hongarije

28 juli 2021, 10:45

Na een crash op het circuit van Silverstone zal Max Verstappen er alles aan doen om zich komend weekend te revancheren in Hongarije. De eerste dag van het raceweekend zijn de condities vergelijkbaar met het zomerweer in Groot-Brittannië, maar tijdens het weekend komt er een weersomslag aan. Alles over het weer tijdens de Grand Prix van Hongarije lees je hier!

Na een weekje zonder Formule 1-race rollen de banden komend weekend weer tijdens de Grand Prix van Hongarije. De race wordt verreden op de Hungaroring in Mogyoród net buiten de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Vrijdag staan de eerste vrije trainingen op de planning en deze verlopen zeer waarschijnlijk droog en vrij zonnig. Met ruim 30 graden op de thermometer is het ronduit heet. De temperatuur van het wegdek loopt in de volle zon behoorlijk op en dit beïnvloedt de slijtage van de banden.

Formule 1 - Grand Prix van Hongarije - Sportweer

De weersverwachting voor het Formule 1-weekend in Hongarije

Toenemende wisselvalligheid

Zaterdagmiddag is het tijd voor de laatste vrije training die wordt gevolgd door de kwalificatie. In tegenstelling tot de Grand Prix van Groot-Brittannië wordt deze keer geen sprintrace gereden. Alleen de kwalificatie maakt uit wie zondag op poleposition uit de startblokken mag schieten. Na een overwegend droge vrijdag neemt tijdens het weekend de kans op buien toe. De temperatuur valt een paar graden lager uit, maar met maxima rond 30 graden is het alsnog zeer warm. Door de toenemende buienkans voelt het broeierig aan en het is zweten geblazen voor iedereen langs de baan.

Bui of geen bui? Dat is de vraag!

Zondag is de kans op buien het grootst en vooral in de middag kunnen stapelwolken boven Centraal-Europa uitgroeien tot enkele pittige zomerse plensbuien. Of de buien precies over het circuit trekken is nog de vraag, maar mocht dit wel gebeuren kan de weersomslag misschien ook het klassement opschudden. Voor de fans op de volle tribunes van de Hungaroring komt niet alleen een paraplu of regenponcho goed van pas, maar ook zonnebrandcrème of een petje. Tijdens zonnige en droge perioden wordt namelijk zonkracht 7-8 bereikt en zonder bescherming kan de huid al binnen 10 minuten verbranden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: Leonhard Foeger / Red Bull Content Pool via Getty Images

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black