Mogelijk een bui tijdens de Grand Prix van Monaco

28 mei 2022, 10:00

Buitenland
De Grand Prix in Monaco. Foto: Eric Alonso/Getty images via redbullcontentpool.com

Dit weekend staat de Grand Prix van Monaco op het programma. Over het algemeen blijft het droog, maar een bui tijdens de race is niet uitgesloten. De details over het weer tijdens de race lees je in dit artikel.

Vandaag is flink wat ruimte voor de zon in het prinsendom. In de loop van de dag ontstaan stapelwolken, maar het blijft droog. Bij weinig wind stijgt de temperatuur naar 28 graden.

Meer bewolking, kans op een bui

Zondag, laat het weerbeeld meer wolken zien. Er waait een matige zuidoostenwind en met een maximumtemperatuur van 24 graden wordt het een stuk minder warm dan afgelopen dagen. Tijdens de start van de race, om 15:00, is het zo’n 22 graden. Het blijft vaak droog, maar in de regio rondom Monaco ontstaan in de loop van de dag buien. Ook tijdens de Grand Prix is een bui mogelijk en dit kan invloed hebben op de race. Tussen de wolken schijnt ook geregeld de zon.

Weersverwachting GP Monaco 2022
Weersverwachting GP Monaco 2022

Volgende race in Azerbeidzjan

Na de Grand-Prix van Monaco staat 12 juni de Grand Prix van Baku in Azerbeidzjan op het programma. Baku heeft momenteel te maken met een zomers weertype. Volgende week stijgt de temperatuur naar tropische waarden en wordt het heet. Of het rustige en zeer warme weer aanhoudt tot de race is nog onzeker.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Author Image

Floris Lafeber

Assistent-meteoroloog

Reageer via Facebook

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black