Weeronline
Weeronline
  veel regen lang aanschuiven in de file

  Ruim 900 kilometer file door veel regen

  Aangemaakt: 28 nov 2019, 09:52 uur

  Het slechte weer met veel regen en ongelukken zorgt donderdagochtend voor veel file op de weg. Iets voor 8.30 uur stond het verkeer volgens de ANWB over zo’n 966 kilometer vast.

  Oorzaak van alle problemen is een regenzone die een groot deel van het land bedekt. Met name in de Randstad en in het midden van het land regent het behoorlijk. De zone trekt traag richting het zuidoosten. Het kan af en toe flink plenzen. Droog overkomen op de fiets zit er niet in, daardoor pakken extra veel mensen de auto en ook houden mensen bij regen meer afstand. Hierdoor zijn de gebruikelijke files veel langer dan normaal en ook aanwezig op plaatsen waar meestal geen file staat. Ook dat het de maand november is speelt een rol. Deze periode is traditiegetrouw de filemaand.

  Vooral op de A2 is het druk. Op deze weg staan veertien files met een lengte van zo’n 85 kilometer. Ook op de A4 en A12 is veel vertraging.

  Opnieuw lang in de file door regen in avondspits?

  Tijdens de avondspits zal vooral het zuiden nog last hebben van de neerslagzone. In de Randstad valt dan nog een enkele bui, maar is het vaak droog. In ons weerbericht lees je daar meer over.

  Foto: ANP

  Door: ANP/Weeronline