Aangename omstandigheden bij de Zomercarnaval in Rotterdam

27 juli 2022, 09:15

Zomercarnaval Rotterdam. ANP MARCO DE SWART

Rotterdam is de komende dagen het toneel van het traditionele Zomercarnaval. Vanaf dinsdag zijn er meerdere muzikale activiteiten en zaterdag wordt in het centrum de 35e editie van de Straatparade gehouden. Het feest van muziek, dans en zang trekt jaarlijks honderdduizenden mensen. Die kunnen gaan genieten van temperaturen die bij een zomers feest horen.

Zowel vrijdag als in het weekend zijn de weersomstandigheden perfect voor buitenactiviteiten. Vrijdag is er wel aardig wat bewolking aanwezig en vooral tijdens de eerste helft van de dag zijn er wat buitjes mogelijk. Hierbij waait een relatief stevige wind uit noordoostelijke richtingen. In het weekend schijnt de zon regelmatig bij oplopende temperaturen. Een enkele bui is niet helemaal uitgesloten maar veel regen gaat er zeker niet vallen. De middagtemperatuur komt vrijdag in de regio Rotterdam uit op zo'n 24 graden. Zaterdag en zondag zijn maxima tot ruim 25 graden mogelijk.

De afgelopen jaren was er een aangepaste versie van het Zomercarnaval vanwege corona, maar nu kan het evenement weer als vanouds en groots zijn. De Zomercarnaval Straatparade is een lange stoet van ongeveer 2,5 kilometer, die met versierde wagens, dansers en danseressen de stad doorgaat. Voor corona deden zeker 25 groepen mee met in totaal ruim 2000 mensen met meer dan ruim 25 nationaliteiten.

Waar voorheen alleen een koningin van het carnaval werd gekozen wordt ze voortaan vergezeld door een koning. De onlangs gekozen Queen (Ana Tromp) en King (Kevin Gumbs) Zomercarnaval zullen die titel een jaar dragen. Ze zullen prominent aanwezig zijn tijdens de Straatparade en zullen daarna voor een jaar samen als ambassadeurs optreden van het Zomercarnaval.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black