Kans op buien bij start tour de France

27 juni 2022, 15:25

Sport
Foto: Adobe Stock / Baranq

Vrijdag 1 juli start de Tour de France in Denemarken. In dit artikel lees je welk weer de renners en bezoekers kunnen verwachten in de grootste wielerkoers van de wereld.

De Tour de France start vrijdag met een tijdrit van 13 km door de straten van het Deense hoofdstad Kopenhagen. Het weerbeeld kan voor de renners wisselend zijn, want er is kans op enkele buien. Wanneer deze buien precies vallen is nog onzeker, maar mogelijk start de ene renner met een droog wegdek en de andere juist met een nat wegdek. De temperatuur loopt op naar maximaal 26 graden en er waait een meest matige westenwind, windkracht 3.

Zaterdag is de 2e etappe van Roskilde naar Nyborg. Grote delen van de etappe lopen kort langs de kust en de wind zal wellicht zorgen voor waaiers. De westen- tot zuidwestenwind is meest matig, windkracht 3 tot 4. Het weerbeeld laat geregeld de zon zien, maar er zijn ook wolkenvelden. Het blijft droog en het wordt ongeveer 21 graden.

Zondag gaan de renners van Vejle naar Sonderborg. De zon schijnt geregeld en het blijft droog. De temperatuur loopt op naar 21 tot 23 graden. Wel hebben de renners de matige wind enigszins tegen, want ze koersen van noord naar zuid en de wind waait uit het zuidwesten.

Na de rustdag op maandag gaan de renners dinsdag verder in Frankrijk. De etappe voert van Duinkerken naar Calais. Naar verwachting is het droog en schijnt geregeld de zon in het noordwesten van Frankrijk. De temperatuur loopt op naar 21-22 graden en er waait een matige noordwestenwind.

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven