Opletten voor de felle zon tijdens Alpe D'HuZes

27 mei 2022, 14:00

Sport
Beklimmers tijdens de Alpe D'HuZes

Vanaf zondag gaan de activiteiten rond Alpe d'HuZes van start. Dit jaar staat de jubileumeditie van het evenement waarmee geld wordt opgehaald voor kankeronderzoek op het programma. We raden de deelnemers goed rekening te houden met het weer.

De komende dagen is het nog frisjes in Alpe d'Huez. Zondag wordt het slechts 13 graden en door een stevige wind uit het noorden voelt het nog wat kouder aan. Het blijft waarschijnlijk wel droog. Vanaf dinsdag wordt het warmer. Op woensdag, als de vrijwilligers de berg opgaan, is het redelijk aangenaam weer.

Wanneer donderdag de 5000 deelnemers lopend of fietsend de Alpe d’Huez beklimmen, stijgt de temperatuur naar een graad of 20. Er is dan geregeld ruimte voor de zon, maar er is ook kans op enkele buien. De deelnemers moeten wel rekening houden met de felle zon. Die schijnt zeer krachtig met UV-index 8 waardoor de beklimmers zich goed in moeten smeren.

Dit is de vijftiende editie van Alpe d'HuZes. De opbrengsten van dit jaar gaan onder meer naar de thema’s ambitie en nieuwe ontwikkelingen. Daaronder valt het stimuleren van jonge onderzoekers en het geven van financiële 'duwtjes in de rug'. De afgelopen vijftien jaar werd er ruim 183,6 miljoen euro opgehaald. KWF beheert de opbrengsten van Alpe d'HuZes.

Author Image

ANP/Weeronline

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black