Weeronline
Weeronline

  Zomers weer na natte Hemelvaartsdag

  Aangemaakt: 27 mei 2019, 08:17 uur

  Het vooruitzicht voor de tweede helft van het hemelvaartsweekend ziet er goed uit. Op zaterdag is het droog met regelmatig zon en 18-23 graden. Zondag kan het zelfs regionaal zomers warm worden met in het binnenland 24-26 graden. Op Hemelvaartsdag is het overwegend bewolkt en valt er regelmatig regen. Het wordt dan slechts 15-18 graden.

  De komende dagen is het wisselvallig. Vooral morgen zijn er talrijke buien met ook kans op onweer. Met maxima van 13-17 graden is het morgen en woensdag fris voor de tijd van het jaar.

  Natte Hemelvaartsdag

  Donderdag, Hemelvaartsdag, wordt een bewolkte dag. Daarbij valt vooral in de middag en avond waarschijnlijk regelmatig regen. Het waait stevig uit het zuidwesten en het wordt circa 17 graden.

  Het kan nog veel natter op Hemelvaartsdag! Hoe koud en nat lees je hier.Uiteraard kan het ook veel warmer. Hier lees je meer over de warmste en zonnigste hemelvaartsdagen.

  Vrijdag vormt een overgangsdag met nog een enkele bui, maar ook regelmatig zon. Met 15 graden op de Wadden tot lokaal 20 in Limburg ligt de middagtemperatuur rond gebruikelijke waarden voor eind mei.

  Overgang naar zomers weer tijdens start meteorologische zomer

  Zaterdag, 1 juni, start de meteorologische zomer. Volop zomers is het dan nog niet, maar het belooft wel fraai weer te worden met zonnige perioden en een middagtemperatuur van 18 graden in het noordwesten tot 23 graden in Limburg.

  Zondag kan het wel regionaal zomers worden. In het zuiden, midden en oosten worden middagtemperaturen verwacht van 24-26 graden. In de kustgebieden is het iets minder warm met 21-24 graden. Daarbij zijn er zonnige perioden en blijft het droog.

  De kans is vrij groot dat het zomerse weer met regelmatig zon en maxima van 20-26 graden ook daarna nog enkele dagen aanhoudt.

  Benieuwd naar het weer van vandaag en morgen in meer detail. Lees dan het weerbericht Nederland.

  Door: Johnny Willemsen