Dodental door tornado in Mississippi loopt op naar 25

27 maart 2023, 09:30

De tornado veroorzaakte veel schade. Foto: Thomas Graning

De tornado die vrijdag over de Amerikaanse staat Mississippi trok en een spoor van vernieling achterliet heeft aan minstens 25 mensen het leven gekost. Volgens de lokale autoriteiten raakten tientallen mensen gewond en zijn er nog zeker vier vermisten. Reddingswerkers zoeken nog naar overlevenden onder het puin.

Rolling Fork, dat ongeveer 1700 inwoners telt, is het zwaarst getroffen. Huizen zijn in puin gelegd, bomen omgewaaid en de schade is enorm. Gouverneur Tate Reeves, die de plaats Silver City bezocht, heeft de noodtoestand uitgeroepen in het gebied waar de tornado heeft huisgehouden.

De Amerikaanse president Joe Biden noemt de beelden die uit Mississippi komen "hartverscheurend". In een verklaring laat hij weten te hebben gesproken met Reeves en zijn medeleven te hebben betoond. De staat kan rekenen op de steun van de federale overheid bij het herstel van de schade, aldus Biden.

De dodelijke tornado trok naar het noordwesten richting Arkansas, maar in heel de staat Mississippi en in aangrenzende staten is noodweer gemeld dat aanzienlijke schade heeft aangericht. In Alabama vonden reddingswerkers een man onder een omgewaaide trailer, hij overleed later zaterdag aan zijn verwondingen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black