Nachtvorst terug van weggeweest

27 februari 2021, 12:35

96ab0f4f-autoruitenkrabbenmargreetvanvianen-1280x600

Het temperatuurverschil tussen dag en nacht wordt de komende tijd vrij groot. De kans op nachtvorst neemt dan ook weer toe. Bovendien is kans op lokale gladheid op bruggen en viaducten door rijp. Overdag zijn er vooral na het weekend flinke perioden met zon en is het heel aangenaam weer.

Het blijft de komende tijd rustig en droog weer. Door het rustige karakter van het weer daalt het kwik in de nacht flink. De temperatuur daalt naar waarden rond het vriespunt en lokaal kan het enkele graden vriezen. Naast nachtvorst is ook kans op mist en de vochtige lucht kan vooral op bruggen en viaducten gladheid veroorzaken.

Als je vroeg met de auto op pad gaat, moet ook rekening worden gehouden met autoruiten krabben. De ‘autoruitkrabvertragingstijd’ is een paar minuten.

Is het nu lente of winter, je leest het hier

Na het weekend lenteachtig

Overdag schijnt vooral na het weekend de zon flink en is het droog. Het weerbeeld doet lenteachtig aan en de temperatuur stijgt dinsdag zelfs naar waarden van 11-16 graden. Daarmee is het opnieuw lenteachtig. Door het heldere weer kan het in de nacht en vroege ochtend juist vriezen, dus ’s ochtends is een winterjas dan ook geen overbodige luxe.

Dit weekend is het minder zacht met 4-11 graden. Daarbij is in de nacht en ochtend kans op hardnekkige mist. Zondag kan het een groot deel van dag grijs blijven en is de meeste zon voor het zuiden. Er staat weinig wind en wanneer de zon doorbreekt is het heerlijk weer om naar buiten te gaan voor een lekkere wandeling of fietstocht.

De details over het weer volgende week volg je via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Margreet van Vianen

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook