Hier kan het vanochtend sneeuwen

27 januari 2021, 16:12

1193f90e-weerfotojob-1280x600

Vanochtend kan in het oosten en noordoosten wat sneeuw vallen. In de provincies Friesland, Groningen, Drenthe en Overijssel geldt code geel voor de kans op gladheid en kan lokaal 1-2 centimeter sneeuw vallen. In de rest van het land valt lichte regen en motregen en is geen sprake van winterse perikelen. Het lokale sneeuwdek smelt vanmiddag weer weg. Komende dagen is in het noorden opnieuw kans op sneeuw.

Vanochtend valt in het oosten en noordoosten af en toe sneeuw. Bij intensieve sneeuwval kan het lokaal wit worden en kan 1-2 centimeter vallen. In de loop van de ochtend trekt de neerslag naar het oosten weg en wordt het vanuit het westen geleidelijk weer droog. De temperatuur ligt rond of iets het vriespunt en in het noordoosten geldt code geel voor de kans op gladheid door sneeuwval.

a9e32bd5-jannes1

In het Groningse Roodeschool sneeuwde het vanochtend flink. Jannes Wiersema maakte de foto.

Vanmiddag is van gladheid en ook van winterpret geen sprake meer met temperaturen die stijgen naar 3-4 graden in het noordoosten en lokaal 8 in het zuidwesten.

Lees het meest uitgebreide weerbericht van Nederland om te weten wat je vanmiddag verder kan verwachten.

Komende dagen opnieuw sneeuwkansen

Ook de komende dagen is kans op sneeuw en dan vooral in het noorden van het land. In het midden en zeker zuiden valt flink wat regen. De temperatuurverschillen tussen noord en zuid zijn donderdag en vrijdag groot. In het noorden is het veelal 3-4 graden, terwijl in het zuiden het kwik vrijdag stijgt naar 9 tot lokaal 11 graden.

Foto: Johnny Bollen

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook