Storm Fiona eist 2 levens in Canada

26 september 2022, 14:30

Omgevallen boom in Canada door storm Fiona. Foto: ANP/EPA/CJ GUNTHER

Fiona heeft het leven geëist van twee mensen in Canada, zo laten de Canadese autoriteiten maandag weten. Zaterdag richtte Fiona als post-tropische cycloon aan de oostkust een voor Canada ongekende ravage aan.

Fiona bereikte een windsnelheid van 130 kilometer per uur toen zij in Nova Scotia en Newfoundland aan land kwam, met stortregens en golven tot twaalf meter. In de stad Channel-Port aux Basques, op de zuidwestelijke punt van Newfoundland, werden minstens twintig huizen langs de kustlijn verzwolgen door golven veroorzaakt door stormvloed. Een 73-jarige vrouw werd uit haar huis meegesleurd door het water en kwam hierbij om het leven. Ook liet één persoon het leven op Prince Edward Island.

Meer dan 300.000 mensen in vijf Canadese provincies zaten zondag nog steeds zonder elektriciteit, nadat de storm bomen had geveld, daken van gebouwen had gerukt en elektriciteitsleidingen had beschadigd. Het Canadese leger werd ingezet om te helpen met opruimen van bomen en wegen.

Vorige week trok Fiona als orkaan een spoor van vernieling in het Caribisch gebied, waarbij zeven dodelijke slachtoffers vielen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black