Weekverwachting: cocktail van weerbeelden

26 september 2021, 19:15

Het weekend verliep warm voor eind september. Blijft het warme weer nog even in onze buurt hangen of kunnen we onze T-shirts weer opbergen? Lees hier de uitgebreide weersverwachting voor de laatste week van september.

Maandagochtend is het droog met vooral in het oosten en noordoosten zonnige perioden. Door de aanvoer van warme lucht met een matige zuidenwind is het zeker niet koud als je onderweg bent naar school of naar je werk. In het binnenland gaat de temperatuur zelfs richting 20 graden! In het zuidwesten en westen drijven meer sluierwolken voor de zon langs. Gedurende de ochtend wordt de bewolking steeds dikker en de wind zwelt aan.

Einde van zomerse warmte

Tijdens de middag trekt een gebied met buien grofweg van west naar oost over het land. Soms kan het even flink plenzen en de zuidwestenwind blaast stevig door. Aan zee waait het (vrij) krachtig en in het noordwestelijk kustgebied is kans op windstoten tussen 60 en 80 km/uur. Van het westen uit wordt het later op de dag weer droog met opklaringen, maar de warmte is verdreven. Een (regen)jas komt dus goed van pas als je weer onderweg bent naar huis. In de Randstad wordt het niet warmer dan 19 graden.

Zonnige momenten - Herfstkleuren

Naast bewolking en regen zijn er ook geregeld droge momenten met zon. Foto: Jos Hebben

Droge dinsdag

Dinsdag belooft een aangename najaarsdag te worden. Volgens de laatste weersverwachting blijft het op veruit de meeste plaatsen droog en de zon is geregeld te zien. Het waait minder hard dan maandag en de zuidwestenwind is veelal matig, windkracht 3 of 4. Met 17 graden in het noorden tot plaatselijk 19 graden in het zuidoosten zijn de temperaturen gemiddeld en is het prima weer voor buitenactiviteiten.

Koeler en licht wisselvallig

Het weerbeeld loopt dus behoorlijk uiteen en vanaf woensdag lijkt daar weinig tot geen verandering in te komen. Dagelijks zijn er zonnige perioden, maar er is ook af en toe bewolking aanwezig. Uit dikkere bewolking kan af en toe regen vallen. De wind blijft uit het zuidwesten of westen waaien en vooral in de kustprovincies waait het soms stevig. Met maxima rond 16 graden is het beduidend koeler dan tijdens de eerste helft van de week.

Een mix van verschillende weerbeelden dus, maar als je met het behulp van ons uitgebreide weerbericht in combinatie met de regenradar de juist momenten uitkiest om naar buiten te gaan, is het allesbehalve een slechte week!

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: AdobeStock / Mira Drozdowski

Door: Roosmarijn Knol

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black