Weekverwachting: zonnig en zacht, alleen niet tegelijk

26 maart 2023, 19:15

Wandelen bij een laagstaande zon. Foto: Joke Nijenhuis

Veel zon hebben deze maand niet gehad, wel een flinke hoeveelheid regen. Maart roert nog een keer zijn staart; dit kunnen we komende week verwachten.

Het weer op maandagochtend zal veel mensen wel bevallen. Er zijn flinke zonnige perioden en dat nodigt uit om naar buiten te gaan. Eenmaal buiten is het met een paar graden boven nul kouder dan we afgelopen tijd gewend zijn. Tijdens de ochtendspits heb je kans op een hinderlijke laagstaande zon. Ook in de middag is het met 6 tot 8 graden koud voor de tijd van het jaar. Er trekken enkele buien over het land met regen en hagel of natte sneeuw. Tref je zo’n bui dan is het best koud. Later in de middag wordt het zonnig en droog.

Op grote schaal vorst

In de nacht naar dinsdag gaat het op grote schaal vriezen. Dinsdagochtend kunnen we genieten van wat zon en berijpte velden. In de vroege ochtend zullen regionaal wel autoruiten gekrabd moeten worden. In de middag raakt het bewolkt, maar waarschijnlijk volgt pas in de avond regen.

Op pad in de regen. Foto: Ton Wesselius
Op pad in de regen. Foto: Ton Wesselius

In de loop van de week gaat de temperatuur omhoog en met 12 tot 16 graden wordt het zacht voor de tijd van het jaar. Tegelijk raken we de zon grotendeels kwijt en zal het ook vaker regenen. Met een beetje geluk is het overdag een tijd droog en dan is dat zachte weer best lekker. Wel staat er een matige tot vrij krachtige wind. Voor zonnig en zacht weer moeten we dus nog even geduld hebben.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black