Komende dagen maandhoeveelheden regen verwacht in delen van Spanje en Portugal

26 oktober 2022, 13:00

Regen
Regenachtig op een plein in Porto. Foto: Adobe Stock / Fred

Hoewel het weer in Nederland bijna zomers aandoet, is het in delen van Portugal en Spanje behoorlijk onstuimig. In het noorden van Portugal maar ook in het noordwesten van Spanje is het vrijdag en zaterdag kletsnat. Lokaal kan net zoveel regen vallen als normaal gesproken in een maand tijd naar beneden komt. Ook waait het in de kustregio's flink, met mogelijk zware windstoten tot 75 kilometer per uur.

Hoeveel regen er precies zal vallen tot en met het einde van de week is nog onzeker. Bovendien lopen de verschillende weermodellen uiteen. Zo gaat het Amerikaanse weermodel uit van ruim 150 millimeter neerslag in delen van Noord-Portugal en Noordwest-Spanje. Het Europese weermodel gaat nog een stuk verder: de vooruitzichten laten hoeveelheden tot boven de 200 millimeter neerslag zien in het uiterste noorden van Portugal en het westen van de Spaanse regio Galicië, met Santiago de Compostela als hoofdstad.

Volgende week lijkt er weinig te veranderen aan het weerbeeld. Vooral de eerste helft van onstuimig met van tijd tot tijd regenbuien die overtrekken. Pas richting het einde van volgende week lijkt het een stuk minder wisselvallig te worden.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven