Fraai najaarsweer op komst

26 oktober 2021, 07:40

Actueel
Vallende bladeren - Herfstkleuren - Najaarsweer - Veluwe - Wandelweer - Herfstvakantie

Woensdag, het breekpunt van de week, belooft ook qua weertype een omslag te brengen. Er volgen later in de week namelijk een paar dagen met fraai najaarsweer. Dat is goed nieuws voor de herfstvakantie in het zuiden van het land! Het is even kort en krachtig genieten, want tijdens het weekend laat de herfst zich weer van een andere kant zien.

Tijdens de nacht van dinsdag op woensdag is er nog veel bewolking aanwezig en het koelt niet zo sterk af in vergelijking met een heldere nacht. Woensdagochtend is er dan ook vrij veel bewolking aanwezig, maar koud is het zeker niet! In de loop van de dag breekt vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen de zon door. In de zuidelijke provincies kan het in de zon opwarmen naar 18 graden. De bewolking is hardnekkiger in de noordelijke helft van het land en daar stijgt het kwik naar 15-16 graden. Deze woensdag is het startschot voor een paar fraaie najaarsdagen.

Genieten voor vakantiegangers in Zuid-Nederland

Donderdag belooft een droge dag te worden met flinke zonnige perioden. Ideaal dus voor wie tijdens de herfstvakantie een dagje uit gepland heeft staan! Het is zacht voor de tijd van het jaar met maxima tussen 15 graden op de Waddeneilanden en 17, lokaal 18, graden bij de vakantiegangers in de zuidelijke helft van het land. Waarden rond 13 graden zijn gebruikelijk eind oktober. Wel blaast de zuidenwind stevig door, waardoor het voor het gevoel toch wat frisser is dan de thermometer aangeeft.

Herfstvakantie - Najaarsweer - Buitenactiviteiten - Zonnig en zacht - Wandelen - Paardrijden
Herfstvakantie - Najaarsweer - Buitenactiviteiten - Zonnig en zacht - Wandelen - Paardrijden

Wandelen, paardrijden of lekker genieten op een bankje in het bos. Donderdag is er bij uitstek geschikt voor! Foto: Bert Daems

Lees ook: de meest uniek plekjes voor weerfotografie in de herfst.

Ook vrijdag is het nog droog met ruimte voor de zon. Het wordt opnieuw ongeveer 15 graden in het noorden tot plaatselijk 18 graden in Zuid-Nederland. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is nadrukkelijk aanwezig. In de loop van de dag neemt de bewolking wat toe en vrijdagavond of in de nacht naar zaterdag kan een beetje regen vallen.

Weekend wisselvallig en daarna koeler

Tijdens het weekend blijft het zacht voor de tijd van het jaar, maar het weerbeeld ziet er totaal anders uit. De bewolking neemt weer toe en van tijd tot tijd valt er regen. Ook staat er veel wind en vooral in de kustgebieden kan het soms hard waaien, windkracht 7. Het is dus even kort en krachtig genieten van het mooie najaarsweer, want ook in de nieuwe week weet het wisselvallige weer van geen wijken. Bovendien zet de temperatuur een daling in.

Lees meer over het weer van vandaag in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Paul Groeneveld

Author Image

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black