Dit moet je weten over de tropische storm in Japan

26 juli 2021, 12:40

Tot nu toe was het tijdens de Olympische Spelen vooral warm en benauwd met tropische temperaturen, maar morgen liggen ook andere omstandigheden op de loer. In het noorden van Japan arriveert namelijk een tropische storm, maar deze zal Tokyo gelukkig niet treffen. In de stad Sendai spelen de Nederlandse voetbalvrouwen en zij zullen meer van de storm merken.

Dinsdag trekt een tropische storm naar het noorden van Japan en deze komt in de buurt van de stad Sendai. Daar spelen de Nederlandse vrouwen hun voetbalwedstrijd tegen China. De kans op regen tijdens de wedstrijd is groot en ook waait het stevig. Dit kan grote invloed hebben op de wedstrijd.

Lees ook: Olympische Spelen: dit is het klimaat van Tokyo

Tokyo ontspringt de dans

In Tokyo is van harde wind geen sprake, maar wel zijn er dagelijks enkele (stevige) buien. Op de open oceaan kunnen hoge golven van 3 meter hoog voorkomen, maar de watersporters hoeven niet te vrezen. De wedstijdlocatie in de baai van Tokyo is omgeven door veel land en daardoor is het water veel rustiger. Met 27 graden is het tijdelijk niet meer tropisch warm en hebben de sporters minder last van de hitte dan de afgelopen tijd. Op woensdag trekt de tropische storm naar het noordwesten weg en is het stormgevaar geweken. Vanaf dan krijgt Japan weer te maken met hoge temperaturen. In Tokyo wordt het op vrijdag een graad of 34 en daarbij is het flink benauwd.

Door: Jeroen Sonnemans

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black