Droge en zonnige editie Tour de France Femmes

25 juli 2022, 13:37

Tour de France Femmes, beeld: ANP/EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

De huidige editie van de Tour de France Femmes lijkt een droge en zonnige te worden, volgens Weeronline. De temperatuur is zomers met 25 tot 30 graden. Vrijdag is er meer kans op buien, maar in het slotweekend in de Vogezen is het weer droog en schijnt de zon.

Maandag staat er een etappe van Meaux naar Provins op het programma. Het blijft droog en het is 27 graden. De zon schijnt geregeld maar er zijn ook wolkenvelden. Daarnaast staat er een stevige westenwind.

Het weerbeeld blijft ook voor de etappes van dinsdag en woensdag ongeveer hetzelfde, met droog weer en geregeld zon. Pas in de zesde etappe op vrijdag komt daar verandering in. Vooral in de middag neemt de kans op buien toe, maar het is nog te vroeg om te zeggen hoe veel regen er precies zal vallen.

De Tour de France voor vrouwen kent een zonnige afsluiter. In het slotweekend in de Vogezen schijnt geregeld de zon. Op de Markstein is het zaterdag bij de finish een graad of 20, in de dalen stijgt het kwik tot een graad of 25. Voor de zondag verandert er weinig. De zon schijnt flink en het wordt op hoogte een graad of 20.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black