Weeronline
Weeronline
  Kans op oververhitting bij huisdieren

  Kans op oververhitting bij huisdieren: zorg voor water en schaduw

  Aangemaakt: 25 jun 2020, 19:46 uur

  Huisdierenbezitters moeten met deze warme dagen goed opletten dat hun dier niet oververhit raakt. Oververhitting kan gevaarlijk zijn en de beesten kunnen er zelfs aan overlijden, waarschuwt de Dierenbescherming.

  Donderdag en vrijdag is het tropisch warm en loopt het kwik in delen van het land op tot boven de 30 graden. Vooral honden en konijnen kunnen bij zulke hoge temperaturen in een hitteshock raken. Ze hebben dan een snelle hartslag en ademhaling en reageren niet of nauwelijks op prikkels. Bel in zo’n geval de dierenarts en koel het dier, is het advies van de Dierenbescherming.

  Bescherm je huisdieren tegen de zon en geef voldoende water

  Om dit te voorkomen is het verstandig de dieren uit de zon te houden en te zorgen voor voldoende fris drinkwater. Ook grote inspanningen moeten worden vermeden. Een hond laten rennen naast de fiets of een lange wandeling is dus geen goed idee.

  De Dierenbescherming roept hondenbezitters verder op hun viervoeter niet in een stilstaande auto te laten zitten. Bij zonnig weer kan de temperatuur daar al snel oplopen tot 50 graden. De ramen op een kier zetten of in de schaduw parkeren heeft weinig tot geen effect. “Voor de hond voelt het alsof hij in een hete oven zit”, waarschuwt de organisatie op Twitter.

  Lees ook: Wat te doen bij hitte?

  Foto: ANP

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP