Dit is het weer in het lange Hemelvaartsweekend

25 mei 2022, 07:30

Weekendverwachting
wandelen met de jas aan. Foto: Anne-Marie van Iersel

Het lange Hemelvaartsweekend laat dit jaar geen zomers weer zien. De zon schijnt weliswaar geregeld, maar er trekken ook enkele buien over het land. Wordt het op Hemelvaartsdag nog 17 tot 21 graden, in het weekend voert een stevige noorden- tot noordwestenwind duidelijk koelere lucht aan. Hoe fris het precies wordt lees je in deze weekend weersverwachting.

Velen zijn de komende dagen vrij vanwege Hemelvaart. Het is bij uitstek de tijd van het jaar om op de camping te genieten van het vaak aangename meiweer. Ook zijn veel wandelaars op pad en dan vooral op de ochtend van Hemelvaart met bijvoorbeeld het dauwtrappen. Het weerbeeld ziet er deze woensdag, maar zeker ook morgen op Hemelvaartsdag vrij goed uit voor alle buitenactiviteiten.

Lees ook: dit zijn de warmste en zonnigste Hemelvaartsdagen

De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden. Heel lokaal is een bui mogelijk, maar over het algemeen blijft het droog. Voor de zekerheid een blik op onze radar geeft net wat meer rust als je buiten bent. De temperatuur loopt op naar hele normale waarden voor de tijd van het jaar. In het noorden is het een graad of 17, in het zuiden en zuidoosten kan het 20-21 graden worden.

In het weekend duidelijk frisser

Vanaf vrijdag draait de wind naar het noorden tot noordwesten en wordt koelere lucht aangevoerd. De zon schijnt geregeld, maar er zijn ook wolkenvelden en vooral in het noorden en noordoosten valt een bui. Er waait een stevige wind en het wordt van noord naar zuid 15 tot 19 graden.

Lees ook: dit zijn de natste en koudste Hemelvaartsdagen

In het weekend is het licht wisselvallig met zon, wolken en enkele buien. De ene plaats krijgt meer buien dan de andere en het weerbeeld kan dan ook van plaats tot plaats verschillen.

De temperatuur loopt zaterdag in het zuiden van het land nog op naar 17-18 graden, maar in het noorden wordt het al niet warmer dan een graad of 14. Zondag is het van noord naar zuid niet warmer dan 13 tot 16 graden. Temperaturen van 17 tot 21 graden zijn gebruikelijk voor eind mei. Ga je naar buiten dan is een jas zeker geen overbodige luxe.

Deze weekendverwachting is tot stand gekomen met Upday.

Upday logo

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black