Thailand worstelt met hittegolf

25 april 2023, 15:00

Hitte
Extreme hitte op 24 april in Bangkok. Foto: ANP/EPA/NARONG SANGNAK

Grote delen van Azië hebben nog altijd te maken met een lange hittegolf. De extreme hitte heeft de overheid in Thailand doen besluiten om de prijzen voor stroom te verlagen, om zo de situatie van consumenten en bedrijven die worstelen met de zinderende temperaturen te verlichten.

April is doorgaans de warmste maand van het jaar in Thailand. Vorige week liep de temperatuur op tot 45,7 graden in Tak in het noordwesten van Thailand. De autoriteiten gaven eerder al waarschuwingen af voor de extreme hitte en adviseren inwoners in een groot deel van het land, inclusief in hoofdstad Bangkok, om binnen te blijven. De kans is wel groot dat de extreme hitte in de loop van de week afneemt. Het warme seizoen maakt meestal halverwege mei plaats voor het regenseizoen.

Ook China werd vorige week getroffen door de hitte, maar in het weekend vond daar een omslag plaats. Koude lucht vanuit het noorden veroverde het land en dit veroorzaakte een scherpe daling in de temperatuur. In delen van Noord-China daalden de dagtemperaturen van ongeveer 30 graden naar waarden tot in de enkele cijfers. 'S nachts kwam het in meerdere gebieden tot vorst. Daarnaast kwam het in meerdere delen tot stortregens en zelfs zware sneeuwval. In de noordelijke provincie Shanxi viel tot 24 centimeter sneeuw.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven