Weeronline
Weeronline
  Balkan kampt met winterweer

  Balkan kampt met winterweer

  Aangemaakt: 25 mrt 2020, 14:30 uur

  Hoewel het lente is heeft de Balkan momenteel te maken met winters weer. Het is in Zuid-Europa een stuk kouder dan normaal en valt er in laaggelegen gebieden sneeuw.

  Overdag komen de temperaturen in het binnenland van de regio op de meeste plaatsen niet of nauwelijks boven nul. In de kustgebieden is het zachter met op de meeste plaatsen 5 tot 7 graden, maar ook daar is het flink kouder dan gebruikelijk. In de nachten vriest het op grote schaal. Lokaal komt zelfs strenge vorst met waarden beneden -10 graden voor.

  Landinwaarts is vooral in de bergen de afgelopen twee dagen in veel gebieden zo’n 10 tot 30 centimeter sneeuw gevallen. Ook in gebieden die een paar honderd meter boven zeeniveau liggen is een beetje sneeuw gevallen.

  In Kroatië en Slovenië sneeuwt het momenteel ook in laaggelegen gebieden licht. In de nacht van woensdag op donderdag kan het in Slovenië wat harder sneeuwen. Ook in het noorden van Griekenland neemt de kans op sneeuw toe. Elders op de Balkan is het komende tijd overwegend droog.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline