Weekendweer: vrij zacht slotweekend van november

25 november 2022, 07:30

Een weekend met twee gezichten. Foto: Jolanda Bakker

Het verschil met vorig weekend is groot. Zowel in de nacht als overdag is het boven nul en vooral op zondag valt op veel plaatsen regen. De details van het weekendweer lees je in deze weekendverwachting.

Op deze vrijdag valt in het oosten eerst nog wat regen of komt het tot enkele buien. In het westen is het droog en schijnt geregeld de zon en deze opklaringen breiden oostwaarts uit. Wel is aan zee een bui mogelijk en vanmiddag is ook landinwaarts een bui mogelijk. De details voor het weer vandaag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Zaterdag: beste dag van het weekend

Morgen begint de dag met geregeld zonneschijn, maar vanuit het westen neemt de bewolking vrij snel toe. Eerst is het voornamelijk hoge bewolking, maar gaandeweg de dag wordt de bewolking dikker en gaat de zon schuil. In het noordwestelijk kustgebied is een enkele bui niet helemaal uitgesloten.

Het is dan ook een prima dag om naar buiten te gaan voor een wandeling of fietstocht. Ook is het prima weer om de winkelstraten te bezoeken voor wat sinterklaasinkopen. Er waait een matige zuiden- tot zuidwestenwind en het wordt 9 graden in het oosten en 11 in het westen.

Zondag: vanuit het westen regen

De tweede dag van het weekend begint op de meeste plaatsen nog droog, maar de bewolking overheerst. Vanuit het westen breidt een regengebied zich 's middags over het land en daardoor is het dan ronduit druilerig herfstweer. De wind waait uit het zuiden tot zuidoosten en is matig boven land en vrij krachtig in het Waddengebied. De temperatuur is wat lager met maxima rond 9 graden. Tijdens regen is het enkele graden kouder.

Volgende week langzaam kouder

Na het weekend is het de eerste dagen nog wisselvallig en vrij zacht met temperaturen van 8 of 9 graden. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen af. De wind draait van zuid naar oost en daarmee wordt koudere lucht aangevoerd. Aan het eind van de week is het 4 tot 6 graden en tegelijkertijd stijgt de kans op nachtvorst.

Dit weekendweer is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black