Weeronline
Weeronline
  orkaan Epsilon

  Weekverwachting: onvervalst herfstweer door voormalig orkaan Epsilon

  Aangemaakt: 25 okt 2020, 19:05 uur

  In deze laatste week van oktober is het wisselvallig herfstweer door voormalig orkaan Epsilon. Vooral later in de week regent het vaak en waait het soms flink. Het wordt ook duidelijk zachter met aan het eind van de week maxima van 14-17 graden. Maandag en dinsdag komt het vooral in de kustgebieden tot buien, landinwaarts is het vaak droog. De temperatuur ligt rond 13 graden.

  Op de Atlantische Oceaan wordt orkaan Epsilon geleidelijk een ‘gewone’ stormdepressie. De bijbehorende regengebieden trekken later in de week in een ware optocht over onze streken. Het wordt dan ook onvervalst herfstweer met vooral aan het eind van de week flink wat regen en soms ook veel wind.

  Vanaf donderdagavond bereikt ook zachtere lucht onze streken. De temperatuur weet vrijdag en in het volgende weekend op te lopen naar waarden tussen 14 en 17 graden. Temperaturen van 12-13 graden zijn normaal voor de laatste dagen van oktober.

  De verwachting voor november lees je hier.

  Foto: Jolanda Bakker

  Buien in de kustgebieden

  Maandag en dinsdag trekken vooral over het westen en noordwesten flinke buien over. Daarbij is kans op onweer en soms haalt de wind direct aan zee uit naar ongeveer 70 km/uur. Landinwaarts is het allemaal een stuk rustiger en is het ook meestentijds droog met naast wolkenvelden ook af en toe zon. De temperatuur ligt rond 13 graden.

  Dinsdagavond gaat het vanuit het zuidwesten overal regenen. Woensdag is het eerst droog met wat zon, maar in de kustgebieden komt het weer snel tot buien. Woensdagmiddag valt overal enige regen en lokaal kan het dan flink doorplenzen. De temperatuur is met 12-13 graden normaal. De details lees je in het weerbericht.

  Foto: Ben Saanen

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Rico Schröder