Weekverwachting: meer warme nazomerdagen?

24 september 2023, 19:15

Mist is deze dagen zeer gebruikelijk. Foto: Ronald Verwijs

We gaan een week tegemoet met vrij rustig septemberweer. Toch ligt er halverwege de week een lichte weersverandering op de loer. Alle details over deze verandering vertellen wij jou in deze weekverwachting.

De eerste helft van de week houdt de wind zich rustig, verlopen de dagen overwegend droog en is het vaak vrij zonnig. Maandag moeten we nog even wachten op het zonnetje en begint de dag nog met enkele wolkenvelden. Lokaal is uit de dikkere bewolking een enkel spatje (mot)regen niet uitgesloten. Toch blijft het op de verreweg de meeste plaatsen gewoon droog en later op de dag breekt de zon steeds vaker door.

Dinsdag krijgen we, na een regionaal grijze start, te maken met een aangename nazomerdag met flink wat ruimte voor de zon. De zon oogt mogelijk wel wat waterig door de aanwezigheid van veel sluierwolken.

Ook woensdag is het eerst nog droog en zonnig. In de loop van de dag neemt de bewolking geleidelijk toe en in de avond en nacht naar donderdag is een enkel buitje niet uitgesloten.

Hoge temperaturen voor de tijd van het jaar

Bij een zwakke tot matige wind uit zuidelijke richtingen stijgt de temperatuur in de eerste helft van de week dagelijks naar 19 tot 24 graden. Met een (waterig) zonnetje erbij is het dan heerlijk weer om buiten iets actiefs te ondernemen. Deze temperaturen liggen bovendien een stuk hoger dan de 16 tot 19 graden die gebruikelijk zijn voor eind september.

Website van het jaar promo 2023

Toenemende neerslagkansen

Donderdag is meer bewolking aanwezig en trekt een regengebied richting ons land. De exacte timing en koers van dit gebied is nog wat onzeker, maar de kans is vrij groot dat de regen precies in de nacht naar vrijdag overtrekt. Dat is qua timing natuurlijk het meest gunstigste scenario! Overdag ligt de temperatuur tussen 18 en 22 graden. De zuidwestenwind is matig tot aan zee vrij krachtig, 3-5 Bft.

Vrijdag zijn verspreid over het land enkele buien mogelijk, maar het weekend lijkt weer overwegend droog te verlopen. Ook de zon schijnt dan weer regelmatig. De temperatuur ligt rond of net onder de 20 graden deze dagen. Daarmee blijft het net iets warmer dan gebruikelijk.

Af en toe een grijze start mogelijk

Zowel dinsdag, woensdag als beide weekenddagen zijn de mistkansen vrij groot. Iets wat zeer gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. Lees hier waarom dat zo is.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black