Weekendweer: warmer, maar niet heel zonnig

24 september 2021, 07:30

Het laatste weekend van september gaat de temperatuur omhoog. De zon kan wel schijnen, maar echt stralend weer wordt het niet. Zondag stijgt vanuit het zuiden de kans op buien en daarbij is lokaal onweer mogelijk. De temperatuur is aangenaam, maar hoe warm het precies wordt lees je in deze weekendverwachting.

Op deze vrijdag is het eerst op veel plaatsen bewolkt, maar vanuit het westen breekt de zon door. Vanmiddag zijn er flinke perioden met zon. Het blijft droog en het wordt 19 tot 22 graden. Daarmee is het aardig nazomerweer.

Lees ook: Tot wanneer in de herfst is nazomerweer mogelijk

De zon gaan we in het weekend af en toe zien, maar misschien minder dan we zouden willen. Zaterdag heeft het zuidoosten de grootste kans op zon en later kan op meer plaatsen de zon doorbreken. In het uiterste noorden en op de Waddeneilanden is de bewolking hardnekkig en mogelijk dik genoeg voor wat licht gespetter. De paraplu zal waarschijnlijk niet nodig zijn en in het overgrote deel van het land blijft het droog.

Een zwakke tot matige wind uit het zuiden tot zuidoosten voert zachtere lucht aan. De temperatuur stijgt naar 20 tot 22 graden. In het zuiden en zuidoosten kan het lokaal 24 graden worden. In het noorden en vooral het noordoosten kan het lang bewolkt blijven. Breekt af en toe de zon door, dan wordt het 20 graden. Blijft het grijs, dan wordt het een graad of 18. Heerlijk weer voor een wandeling of fietstocht, maar het is ook heerlijk weer voor klusjes in de tuin.

herfst, kastanjes,

Foto: Ben Saanen

Zondag toenemende kans op buien

De zondag begint met zonneschijn, maar geleidelijk komen steeds meer stapelwolken tot ontwikkeling en in de loop van de dag stijgt vanuit het zuiden de kans op buien. Bij buien is landinwaarts ook onweer mogelijk. Een blik op de radar voor als je naar buiten gaat is zondag dan ook aan te raden. Koud is het niet, want de temperatuur stijgt naar 21 graden in het noorden tot lokaal 24 graden in het zuiden en oosten.

Of het aangename nazomerweer ook volgende week aanhoudt, lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: Ton Wesselius

Dit bericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black