Weekendweer: tijdens droge perioden prima weer

24 juni 2022, 08:05

Weekendverwachting
Wandelen tijdens droge perioden. Foto: Toon Boons

Regionaal heeft het al flink geregend en vandaag kunnen opnieuw onweersbuien ontstaan. Wat staat ons dit weekend te wachten?

Deze vrijdag staat in het teken van buien met kans op onweer, hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. Daarvoor geldt in grote delen van het land een waarschuwing. Het wordt dus een dag om de laatste verwachting even te bekijken voordat je langere tijd op pad gaat. Met 22 tot 24 graden is het redelijk warm, maar tijdens een bui is het wel wat frisser. Gaat het vanmiddag flink regenen, gooi dan niet alvast je hele avond om. Vanavond zullen de buien ook geleidelijk weer verdwijnen.

Droge start

De verwachting voor zaterdag is wat dat betreft wel wat gunstiger. De ochtend begint op de meeste plaatsen droog met een afwisseling van wolkenvelden en zon. In het westen is het overwegend bewolkt en laan de kust komen enkele buien voor. Later in de ochtend en in de middag neemt de kans op buien toe, de meeste komen in het westen van het land voor. Er zijn ook droge perioden en het wordt 20 of 21 graden in het westen tot 25 graden in het oosten.

In de avond en vooral in de nacht naar zondag is er veel bewolking en trekt een aantal buien over het land. Daarbij kan onweer voorkomen. Door de buien is het vochtig en met minima van 14 tot 16 graden kan het klam aanvoelen.

Niet heel warm op het strand. Foto: Anne-Marie van Iersel
Niet heel warm op het strand. Foto: Anne-Marie van Iersel

Goed strandweer, maar niet heel warm

Zondag begint de dag met vrij veel bewolking en een paar buien. Later zijn er flinke droge perioden en komen in het oosten nog enkele buien voor. Het westen heeft de grootste kans op zonnige perioden. De middagtemperatuur ligt tussen 19 graden aan de kust en lokaal 23 graden in het oosten. Daarmee is het prima weer voor een dagje strand, alleen is het waarschijnlijk te fris om lekker op je handdoek te zonnen, ook omdat er redelijk wat wind staat. Smeer je dan wel goed in. Verbranden heeft niks te maken met de temperatuur.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Author Image

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black