Weeronline
Weeronline

  Oranje regenponcho een must bij Koningsdagfestivals

  Aangemaakt: 24 apr 2019, 14:33 uur

  Wie dit jaar lekker gaat dansen op een van de vele Koningsdagfestivals moet rekening houden met buien. Plaatselijk kan het kletsnat zijn en dat niet alleen, met slechts 14 graden en een stevige wind is het fris. Neem die oranje regenponcho maar mee en trek wat warms aan!

  ⛅️ Verwachting: buien, zonnige perioden, frisse wind

  🌡 Temperatuur: 13-14 graden

  👕 Kledingadvies: lange mouwen, jas, regenponcho

  🏆 Weercijfer: 4

  🤧 Hooikoorts: weinig hooikoortsklachten

  ☀️ Zonkracht: 4

  Vanuit het westen trekken zaterdag buien over het land en daarbij blijft geen enkel festival gespaard. Op welk festival de meeste en zwaarste buien vallen is op voorhand niet te zeggen. Het is niet de hele dag kommer en kwel, want tussen de buien door zijn er droge perioden en kan de zon even doorbreken.

  Bij “SLAM Koningsdag” in Alkmaar is het 14 graden, maar de matige wind maakt het een stuk frisser. Ook op “538 Koningsdag” in Breda en bij de festiviteiten in Eindhoven is het aan de frisse kant met 14 graden. Wanneer het regent voelt het nog wat kouder aan. Neem dus wat waterdichte oranje kleding mee tegen de regen. Tegen het frisse weer kun je je wapenen met warme kleding. Winterkleding is niet nodig, maar een jas, lange mouwen en een lange broek raden we wel aan.

  Voor meer informatie over festivals bekijk de festivalinformatie van Festileaks.

  Door: Yannick Damen