Weeronline
Weeronline
  Zware buien Spanje Italië, sneeuw op Balkan

  Zware buien in Spanje en Italië, sneeuw op de Balkan

  Aangemaakt: 24 mrt 2020, 16:24 uur

  Terwijl het stralend weer is in Nederland, kampt een deel van Zuid-Europa met regenbuien en frisse temperaturen. Op de Balkan kan op dinsdag en woensdag zelfs 5 cm sneeuw vallen.

  Het is nat in Spanje. In de zuidelijke stad Cartagena is de afgelopen 24 uur 102 mm regen gevallen. Dat is ongeveer vier keer meer dan er normaal in de hele maand maart valt aan neerslag. Ook in andere regio’s viel – met 50 tot 70 mm – veel regen.

  De temperatuur schommelt tussen de 12 en 16 graden aan de Spaanse costa’s. Dat is koud voor de tijd van het jaar. De komende dagen gaat het minder regenen en zijn er droge perioden.

  De storing die voor het slechte weer in Spanje zorgt, trekt woensdag richting het zuiden van Italië. Een dag later krijgt ook het midden van Italië met regen en onweersbuien te maken. Hierbij staat veel wind en kan het in de bergen gaan sneeuwen. In het weekend wordt het droog.

  Sneeuw

  In Zagreb, de hoofdstad van Kroatië, kan dinsdag en woensdag 5 cm sneeuw vallen. De stad werd zondag nog getroffen door een flinke aardbeving. In de bergen van het Oost-Europese land kan lokaal een halve meter sneeuw vallen. Ook in de omringende landen kan het gaan sneeuwen.

  Het wordt in Zagreb de komende dagen niet warmer dan 2 graden. In het weekend is het beeld compleet anders: op zaterdag kan het kwik oplopen tot 18 graden.

  Foto: ANP

  Door: ANP/Weeronline