Weeronline
Weeronline
  weer fotosessie Lech

  Prima weer verwacht tijdens fotosessie Oranjes in Lech

  Aangemaakt: 24 feb 2020, 13:43 uur

  Het lijkt prima weer te worden om mooie plaatjes te schieten tijdens de traditionele fotosessie met de koninklijke familie in Lech. Dinsdagochtend is er kans op wat zon en blijft het droog. In de middag kan er een winters buitje vallen.

  Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane laten zich zoals gebruikelijk fotograferen door de pers aan het begin van hun wintersportvakantie in Lech. Net als vorig jaar zijn ook prinses Beatrix, prins Constantijn, prinses Laurentien en hun kinderen gravin Eloise, graaf Claus-Casimir en gravin Leonore van de partij.

  De koninklijke familie zal de komende dagen weinig van de zon te zien krijgen maar kan wel dagelijks verse sneeuw verwachten. De komende tijd kunnen er enkele decimeters bij komen en aan het eind van de week kan dat oplopen naar ruim een halve meter. ’s Nachts vriest het enkele graden en overdag is het iets boven nul.

  In ons land wordt het een beetje winter met lagere temperaturen en winterse buien.

  Geen lawinegevaar

  De afgelopen dagen was het juist veel warmer dan normaal in Lech. De pistes zijn nog wel flink stevig en in de regio is geen lawinegevaar.

  Ook het vooruitzicht naar volgende week laat winters weer zien met van tijd tot tijd sneeuw. Alleen in het weekend wordt het tijdelijk zachter en kan het in het dorp 9 graden worden.

  Door op de foto te gaan voor de pers, worden de Oranjes tijdens de rest van hun verblijf in het Oostenrijkse wintersportoord met rust gelaten door de media die eraan deelnemen. Jaarlijks komen er tientallen fotografen van de Nederlandse en buitenlandse pers op af.

   

  Foto: ANP

  Door: ANP/Weeronline