Weekverwachting: dit herfstweer krijgen we deze week

24 oktober 2021, 19:15

Na het zonnige weer van zondag verlang je misschien wel naar een mooi vervolg. En dat geldt zeker nu de regio Zuid herfstvakantie heeft! Maar blijft het rustig najaarsweer, of wordt het juist opnieuw wisselvallig en nat? In deze weekverwachting lees je wat voor herfstweer we deze week precies krijgen.

De herfst laat zich deze week van verschillende kanten zien en dat betekent dat er voor ieder wat wils aankomt. Maandag overheerst de bewolking en valt af en toe regen. Het is zo’n dag dat het weerbeeld het wat somber en fris maakt. Een opbeurend herfsttheetje komt dan goed van pas. Niet getreurd als je het liever door een zonnige bril bekijkt, de zon breekt namelijk ook af en toe door en op die momenten loopt de temperatuur op naar 12-14 graden.

Meer details over het weer van vandaag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Nevel zorgt voor mooie brekende zonnestralen in bos

Foto: Ben Saanen

Droog en rustig vervolg

Dinsdag trekken de laatste buien naar het oosten weg en dat is een opmaat voor een mooi vervolg van de week. Woensdag tot en met vrijdag blijft het namelijk droog en krijg je de zon regelmatig te zien. Heb je deze herfstvakantie activiteiten gepland, dan zijn dit dus de dagen om er op uit te trekken! Toch zal het niet de hele tijd zonnig zijn. ’s Ochtends kan het regionaal namelijk weleens grijs, mistig en bovendien fris zijn. In deze tijd van het jaar verdwijnt dat ochtendgrijs steeds moeizamer, maar het ziet er nu wel naar uit dat de zon ’s middags overal doorkomt.

De temperatuur loopt op naar 13 tot lokaal zelfs 16 graden. Met het lichte briesje dat er staat, voelt het zeker niet koud aan. In de zon en uit de wind kun je bij dit weertype zelfs je jas uitdoen, maar dan raden we nog wel een lekkere trui aan.

Herfst keert kar

Komend weekend is het rustige weertype alweer voorbij. De wind en bewolking nemen toe en trekken buien over het land. Wel is het nog zacht voor de tijd van het jaar met 14 tot plaatselijk 17 graden. Maxima van circa 13 graden zijn eind oktober gebruikelijk.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Hoofdfoto: Loes Rodermond

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black