Wintertijd begint grijs en nat

25 oktober 2020, 09:04

Actueel
25efa0d6-klok-adobe-1280x600
25efa0d6-klok-adobe-1280x600
25efa0d6-klok-adobe-1280x600

Zaterdagnacht om 3:00 wordt de klok een uur teruggezet en daarmee gaat de wintertijd van start. Bij de start van de wintertijd wordt het grijs en nat. Bovendien kan het aan de kust flink waaien. Daarmee laat het weer zich van een herfstachtige kant zien. Na het weekend blijft het wisselvallig met een stevige wind.

In de nacht 24 op 25 oktober gaat de klok een uur terug en daarmee kunnen we een uurtje langer slapen. Bij het verzetten van de klok begint het langs de westkust te regenen en daarna volt op meer plaatsen regen. Zondag overdag is het grijs en nat. Ook is het erg zacht, waardoor het verre van winter lijkt met het ingaan van de wintertijd. Het weerbeeld laat veel bewolking zien en er zijn perioden met regen. Bovendien waait het stevig door en het wordt een graad of 13.

Lees ook: zo zijn zomertijd en wintertijd ontstaan.

Komende week wisselvallig

Aan het begin van de komende week is het vaak droog met af en toe zon. Er komen wel enkele buien voor. De temperatuur schommelt rond 13 graden en daarmee is het enkele graden kouder dan de dagen ervoor, maar zeer normaal voor de tijd van het jaar. Vanaf woensdag neemt de kans op buien toe en wordt het een stuk wisselvalliger. De temperatuur stijgt geleidelijk en tegen het weekend wordt het regionaal 15 graden. Er staat een stevige zuidwestenwind en daardoor kan het wat kouder aanvoelen. In de kustgebieden kan het dan krachtig waaien.

Afschaffen wintertijd?

Vorig jaar pleitten we voor het permanent verzetten van de klok met een half uur, tussen de zomer- en wintertijd in. De klok een half uur verzetten brengt een aantal voordelen met zich mee, zoals minder files en ongelukken in de avondspits. Bovendien sluit het beter aan bij ons slaapritme. Je leest er meer over in het artikel: Schaf de wintertijd af en verzet de klok een half uur.

Foto: Adobe Stock / sea and run

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven