Weeronline
Weeronline
  GP Portugal

  Dreigende luchten tijdens GP Portugal

  Aangemaakt: 24 okt 2020, 10:12 uur

  In Portimão zal een spannende GP-race gereden worden. Er is kans op wat regen, maar of de coureurs echt te maken krijgen met een natte baan blijft tot en met de race afwachten. Als het gaat regenen zal er niet veel vallen. Een vroegtijdige bandenwissel is dus niet zonder risico. Tijdens de kwalificatie is het in ieder geval zonnig en droog.

  Alsof de baan van het Autodromo do Algarve van zichzelf al niet spannend genoeg is doet het weer tijdens de race er nog een klein schepje bovenop. Donkere wolken pakken zich samen en er hangt regen in de lucht. Of de baan droog blijft kan tot en met de race zelf onzeker blijven. Als er wat regen valt zal het waarschijnlijk gaan om een kleine hoeveelheid. De regenbanden zijn dus niet nodig. Waarschijnlijk hoeft er ook niet gewisseld te worden naar de intermediate-banden, maar de teams zullen de ontwikkeling van het weer scherp in de gaten houden. Met 19 graden is het in ieder geval niet koud.

  Tijdens de kwalificatie speelt het weer nauwelijks een rol. Zaterdagmiddag is het zonnig in de Algarve met weinig wind en het is zo’n 20 graden.

  Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl.

  Foto: ANP / EPA / Armando Franca / Pool

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Matthijs van der Linden