Drie doden door noodweer Frankrijk

24 oktober 2019, 14:53

ANP-400342747-e1571921037668-1280x600

Noodweer in het zuiden van Frankrijk heeft aan drie mensen het leven gekost. De Franse regering heeft dat donderdag meegedeeld. In grote delen van het zuiden van Frankrijk veroorzaakten onweer met zware regenval en harde wind veel schade. Door overstromingen stroomden in sommige plaatsen de auto’s door de straten.

Zuid-Frankrijk had dan ook te maken met flinke hoeveelheden neerslag. Bij Montpellier viel woensdag in 12 uur tijd 59 millimeter. Vooral in Beziers-Vias, aan de zuidkust, viel met 118 millimeter in 12 uur tijd veel regen.

Door het noodweer is het treinverkeer grotendeels lamgelegd omdat delen van het spoor wegspoelden. In de regio van Montpellier moesten zeker duizend mensen in veiligheid worden gebracht. Een aantal van hen werd met hulp van een helikopter gered. Op het traject tussen Montpellier en Toulouse kan de hinder nog tot volgende maand duren. Ook de speciale hogesnelheidstrein richting Barcelona heeft daar last van.

Ergste achter de rug

Ook het wegverkeer ondervindt last van het noodweer. De ANWB roept weggebruikers op goed op te letten in het zuiden van Frankrijk, omdat sommige wegen na het noodweer nog altijd lastig begaanbaar kunnen zijn.

Inmiddels is de ergste regen achter de rug. Hoewel donderdag in het zuidoosten van Frankrijk nog altijd wat neerslag kan vallen, zal het niet gaan om grote hoeveelheden. De komende tijd is het overwegend droog en redelijk zonnig.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

Foto: EPA

Door: ANP/Weeronline

Reageer via Facebook