Weekverwachting: regionaal sneeuw, later zacht en nat

24 januari 2021, 14:38

df6f30fc-sneeuw-in-het-zuiden-1280x600

We beginnen de weekverwachting winters met een koude nacht en in het zuiden wat sneeuw. Overdag is het 4 graden met hooguit een paar winterse buien. Donderdag en vrijdag is het juist grijs, zacht en nat met maxima van 5-10 graden. In het volgende weekend wordt het kouder met winterse buien.

Komende nacht vriest het op veel plaatsen. In het noordoosten is het met -4 graden het koudst, maar juist in de zuidelijke provincies valt wat sneeuw bij een temperatuur rond het vriespunt. In Zuid-Limburg boffen ze maar qua winter. In de heuvels wordt opnieuw sneeuw verwacht en daar kan zomaar 3-4 cm vallen. De sneeuw van de voorgaande nacht is nog niet verdwenen.

Komende dagen kan het in de nacht en vroege ochtend plaatselijk glad zijn door bevriezing of een winterse bui. Behalve wolkenvelden en enkele buien is er ook ruimte voor wat zon. ’s Middags wordt het zo’n 4-5 graden.

e0da1126-regen-januari

Foto: Anne-Marie van Iersel

Tijdelijk grijs, zacht en nat

Donderdag en vrijdag krijgen we een zachter en natter weertype met maxima van 5-6 graden in het noordoosten tot 10 graden in het zuidwesten. De kans dat de temperatuur lager uitvalt en er ook sneeuw valt is klein. Als het tot sneeuw komt, dan is dat in het noordoosten.

In het weekend wordt de verwachting onzeker. De temperatuur gaat omlaag, maar het is nog niet duidelijk of dit al op zaterdag gebeurt of pas op zondag of zelfs maandag. Het wordt dan 4-6 graden. Met de lagere temperaturen neemt ook de neerslag af en kan de zon weer doorbreken. Er komen ook winterse buien voor en ’s nachts gaat het vriezen. Dus wie weet worden we na een koude nacht met buien nog een keer verrast door een sneeuwdekje.

Meer updates over het weer vind je in het uitgebreide weerbericht.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

f4be16a9-logo-upday-640x265

Hoofdfoto: Henk Voermans

Door: Matthijs van der Linden

Reageer via Facebook