Zondag vrijwel droge race in Japan

23 september 2023, 11:30

F1-Japan-1280x600

De vrije trainingen en kwalificatie zitten er in Japan al op. Daarbij viel nog een enkele bui, maar de race op zondagochtend vroeg (Nederlandse tijd) lijkt grotendeels droog te verlopen met veel zonneschijn. Toch is de kans op een lokale bui niet geheel uitgesloten in de buurt van het circuit.

Het raceweekend op circuit Suzuka begon zoals gezegd wisselvallig met enkele buien. Inmiddels zijn de meeste buien echter verdwenen en is het ronduit warm met temperaturen die tijdens zonnige zonnige perioden de grens van 30 graden kunnen aantikken. Verder staat er maar weinig wind.

Overwegend droog en warm weer tijdens de GP van Japan
Overwegend droog en warm weer tijdens de GP van Japan

Droge en warme race

De race zelf vangt aan op zondagochtend om 07.00 uur Nederlandse tijd; in Japan is het dan eind van de middag. Daarbij lijkt het overwegend droog te blijven. Een heel enkel buitje is wellicht mogelijk, maar die kans is niet groot en indien er wat regen valt blijven de hoeveelheden gewoon beperkt. Verder zien we flinke zonnige perioden die worden afgewisseld door stapelwolken. Voor alle details omtrent het weerbeeld kun je hier de plaatselijke verwachting bekijken.

De temperatuur komt dan uit tussen 27 en 28 graden, waarmee het zomers warm is. Het asfalt is door instraling van de zon uiteraard fors warmer en dan kan van invloed zijn op de bandenkeuze. Normaliter komt de temperatuur in deze regio in september trouwens uit rond 33 graden, dus het blijft wel beduidend minder warm dan gemiddeld. De wind trekt later op de dag iets aan en draait dan naar het noordoosten tot oosten.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Website van het jaar promo 2023

Wouter van Bernebeek

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black