Bermuda en Canada bereiden zich voor op komst orkaan Fiona

23 september 2022, 10:31

Fiona trok eerder deze week over de Dominicaanse Republiek. Foto ANP/EPA/Orlando Barria

Inwoners van het eiland Bermuda zetten zich schrap voor de komst van orkaan Fiona. Het centrum van de storm trekt vrijdagochtend (lokale tijd) langs het eiland en zet daarna koers richting Canada.

Hoewel de orkaan niet recht over Bermuda trekt, moet het eiland wel rekening houden met zware storm en veel regenval. Fiona is momenteel een orkaan van de vierde categorie, met windsnelheden tot 215 km/uur. "Ik moedig iedereen aan om zich op gepaste wijze voor te bereiden voor deze storm", waarschuwde David Burt, premier van Bermuda, op Twitter.

Later raast Fiona verder richting het Canadese schiereiland Nova Scotia. Verwacht wordt dat de orkaan tegen die tijd iets in kracht is afgenomen. Toch moeten de inwoners rekening houden met storm, zware windstoten en stortregens. Het zou zelfs een van de zwaarste stormen in de geschiedenis van Canada kunnen worden.

Fiona maakte eerder al veel schade in Puerto Rico, op de Dominicaanse Republiek en op de Turks- en Caicoseilanden. Storm en onophoudelijke regen veroorzaakten overstromingen en grootschalige stroomuitval. Minstens acht mensen zouden door het natuurgeweld om het leven zijn gekomen.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black