Weekend weer: zo koud is het in het laatste weekend van april

23 april 2021, 07:25

Ook in het laatste weekend van april stijgt de temperatuur niet naar gebruikelijke waarden van 14 tot 18 graden. In het noorden wordt het maximaal 9 of 10 graden en in het zuiden 14, lokaal 15 graden. Gelukkig blijft het wel droog en schijnt geregeld de zon. De matige noorden- tot noordoostenwind maakt het voor het gevoel frisjes.

Op deze vrijdag schijnt de zon flink en ook in het weekend laat de zon zich veelvuldig zien. Toch trekken ook wolkenvelden over het land die de zon soms hinderen. Als de zon een tijdje achter de wolken verdwijnt voelt het frisjes aan, maar zodra de krachtige aprilzon weer uitbundig schijnt is het in de zon en uit de wind goed toeven.

Het is dan ook prima weer voor een wandeling of fietstocht en zeker ook in de tuin of op het balkon. Let echter wel op de zonkracht. Die bedraagt dit weekend tijdens de middaguren zonkracht 5. Dat betekent dat de onbeschermde huid na ongeveer 20 minuten kan verbranden. Smeer je dus goed in als je naar buiten gaat.

De details voor het weer vandaag lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Vorst bij de plantjes
Foto: Rob Beckers

Foto: Rob Beckers

Koude nachten

Met een noordelijke wind wordt koude lucht aangevoerd en dat merken we niet alleen overdag, maar zeker ook in de nacht. Vooral in het binnenland daalt de temperatuur zowel komende nacht als in de nacht naar zondag tot onder het vriespunt. Lokaal kan het afkoelen tot -2 graden. Aan de grond kan het zelfs matig vriezen met minima beneden -5 graden. Let goed op de vorstgevoelige plantjes en fruitbomen.

Ook na het weekend blijft het te koud voor de tijd van het jaar. Wel schijnt de eerste dagen van de week de zon flink. Pas later in de week neemt de kans op een bui toe. De verwachting voor de eerste week van de meivakantie lees je hier.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Foto: Chris Biesheuvel

Door: Rico Schröder

Reageer via Facebook