Weeronline
Weeronline

  Koeler weer na onweersbuien

  Aangemaakt: 23 apr 2019, 14:11 uur

  Vanaf donderdag wordt het echt koeler. Na de temperaturen van ver boven de 20 graden van de afgelopen dagen, zal het kwik flink dalen.

  Een voorbode van de omslag konden de meeste Nederlanders dinsdagochtend al een beetje merken. Er stond veel meer wind en het was bewolkt. In de loop van de ochtend werd het wel wat warmer, maar de wind bleef.

  Woensdag wordt een echte overgangsdag. Met temperaturen van 23 tot 26 graden is het weliswaar warmer dan dinsdag, maar ‘s middags kunnen enkele onweersbuien ontstaan. Op veruit de meeste plaatsen zal het droog blijven. Later op de middag en avond volgen meer buien vanuit het zuiden. Daarbij is kans op onweer en zware windstoten tot 90 kilometer per uur.

  Normale temperaturen

  De zwaarste buien zijn waarschijnlijk in het oosten. Ze verdrijven de warmte en in een klap daalt de temperatuur van 24 naar 19 graden.

  Donderdag wordt het tussen de 18 en 22 graden, vrijdag wordt het met 14 tot 16 graden nog iets koeler. Dat zijn overigens normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Er is een afwisseling van wolken en zon en is kans op enkele buien.

  Koningsdag wordt de koudste dag van de week met circa 14 graden. Ook dan is er kans op buien en staat er een frisse wind.

  Foto: Ben Saanen

  Door: ANP/Weeronline