Grand Prix van de Verenigde Staten zondag snikheet

23 oktober 2021, 12:44

Coureurs en toeschouwers bij de F1 GP van de Verenigde Staten staan een snikhete race te wachten. Of het daarbij droog blijft, of het tijdens deze tropische race juist met bakken uit de lucht komt, lees je in dit artikel.

Het is inmiddels al bijna twee jaar geleden maar dit weekend is de Formule 1 weer terug te vinden op Amerikaanse bodem. De 17e Grand Prix van het jaar wordt gereden op het Circuit of the Americas in de stad Austin in Texas. Door het tijdsverschil met Nederland start de race voor ons om 9 uur 's avonds.

Tijdens de vrije trainingen was het al tropisch heet en ook tijdens de race van zondag wordt het behoorlijk zweten voor de coureurs en de mannen in de pitstraat. De race vindt precies tijdens de heetste uren van de dag plaats en op dat moment is het maar liefst 34 graden. Het asfalt wordt nog veel heter. Slijtage van de banden is hierdoor iets waar de teams rekening mee moeten houden. De kans dat het droog blijft is groot en als er een bui valt, dan stelt dat niet veel voor. Daarnaast is de luchtvochtigheid zeer hoog en staat er een zwakke tot matige zuidenwind. Al met al zijn dat factoren die het alleen maar heter aan laten voelen voor de coureurs en de toeschouwers.

Verwachting van de GP race van de VS op 24 Oktober 2021.

Volgende GP race ook tropisch heet

De komende tijd krijgen de coureurs met nog meer hitte te maken. Over twee weken staat namelijk de Grand Prix van Mexico op het programma. Een plek waar het voorlopig nog volop zomers is met maximumtemperaturen die oplopen tot ruim boven 30 graden.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl.

Hoofdfoto: Red Bull Contentpool / Mark Thompson / Getty Images

Door: Berend van Straaten

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black