Dode en vermisten door noodweer Spanje

23 oktober 2019, 21:43

ANP-EPA-drie-mensen-vermist-na-noordweer-Spanje-1280x600

Noodweer heeft in Spanje voor veel overlast gezorgd. Door zware regen- en onweersbuien traden rivieren buiten hun oevers. In de regio Catalonië liepen straten onder. Ook op de vakantie-eilanden Mallorca en Ibiza ontstonden overstromingen.

Bij het noodweer is een dode gevallen. Het slachtoffer is een man. Zijn lichaam werd dinsdagavond gevonden op een strand in Caldes d’Estrac, zo’n 40 kilometer ten noorden van Barcelona.

Intussen worden niet twee maar vier mensen vermist. Naar een moeder en zoon werd al gezocht. Zij zijn mogelijk meegesleurd door het water toen hun bungalow in de buurt van Tarragona werd getroffen door overstromingen. De hulpdiensten zoeken nu ook nog naar twee mensen in de buurt van l’Espluga de Francoli, in hetzelfde gebied. Hun auto dreef in een rivier.

De zware regenval in Catalonië heeft voor stroomstoringen en aardverschuivingen gezorgd, die bijna 25.000 mensen troffen. Meer dan veertig wegen zijn afgesloten.

Bomen om op Mallorca en Ibiza

Op Mallorca en Ibiza leidden onweersbuien niet alleen tot overstromingen. Op beide eilanden waaiden bomen om en werd het luchtverkeer gehinderd. Vliegtuigen werden omgeleid naar Barcelona en Valencia. Veel ondergelopen straten zijn inmiddels afgesloten. De hulpdiensten zoeken intussen naar de drie vermisten.

We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

Foto: EPA

Door: ANP/Weeronline

Reageer via Facebook