Weekendweer: opnieuw zeer warm

22 juli 2022, 07:20

Foto: Anne Marie van Iersel

Zo regenachtig als het donderdag was, zo zomers wordt het weekend. De middagtemperatuur gaat met stappen omhoog en zondag wordt het op sommige plaatsen opnieuw tropisch. In dit artikel vertellen we je hoe het weekend verloopt.

Deze vrijdag is er aanvankelijk nog veel bewolking en daaruit kan met name in het oosten nog een beetje regen vallen. De bewolking trekt wel langzaam naar het oosten weg en daardoor krijgt de zon meer en meer ruimte. Daarbij ligt de temperatuur op een normaal niveau voor eind juli: zo'n 20 graden op de stranden tot zo'n 24 graden in het zuiden.

Zaterdag zomers warm

Ook zaterdagochtend zien we nog enkele wolkenvelden, maar al snel wordt het vanuit het zuidwesten vrij zonnig. 's Middags komen nog wel wat stapelwolken tot ontwikkeling. Regionaal wordt het zomers warm met 25 tot 27 graden in het zuiden en midden van ons land. De noordelijke provincies hebben het met 21 tot 23 graden nog wat koeler. Heerlijk weer om eropuit te gaan dus!

Hou wel rekening met de zonkracht, want die is hoog. Er heerst nog steeds zonkracht 7 en dat betekent dat je onbeschermd binnen een minuut of 20 kunt verbranden.

Zondag warmste dag

De hoogste temperaturen van het weekend staan zondag op de planning. In Zeeuws-Vlaanderen, Brabant en Limburg kunnen de maxima lokaal 30 graden aantikken. Daarmee is het regionaal toch weer tropisch warm. Op de stranden heb je door wind van zee iets lagere temperaturen, maar ook daar is het warm met 25 tot 27 graden.

Zondagavond blijft het nog een lekker warm. Maandag wordt de warmte verdreven door buien.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Author Image

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black