Gunstiger weer voor slot Giro d'Italia

22 mei 2023, 15:00

Foto: EPA / ANP / LUCA ZENNARO

Na het noodweer van afgelopen week wordt de komende dagen vrij gunstig weer voorspeld voor het slot van de Giro d'Italia. Met uitzondering van enkele pittige regen- en onweersbuien op woensdag en donderdag is het deze week overwegend droog, warm en zonnig.

Dinsdag is een lokaal buitje in Sabbio-Chiese niet helemaal uitgesloten, maar de kans daarop is vrij klein. Tijdens deze etappe van de wielerwedstrijd is het wel vrij warm: de middagtemperatuur ligt tussen 24 en 28 graden. Tijdens de etappes van woensdag en donderdag kunnen enkele fikse regen- en onweersbuien op het programma staan, maar de hoeveel neerslag die daarbij valt haalt het zeker niet bij die van vorige week. Het wordt op deze dagen ruim 20 graden.

De voorspellingen vanaf vrijdag laten vaker een geheel droog en flink zonnig weerbeeld zien. Zondag wordt de laatste etappe in Rome verreden, het is dan rond de 27 graden en de kans op een bui is vooralsnog klein.

Vorige week werden vanwege het extreme weer in Italië etappes van de Giro ingekort. De organisatie besloot vrijdag op verzoek van de renners vanwege de regen de dertiende etappe in te korten naar 75 kilometer door de start op te schuiven. Dinsdag werd vanwege het weer al afgezien om de renners over de Grote Sint-Bernhardpas bij de grens met Zwitserland te laten rijden.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black