Weeronline
Weeronline
  hooikoortspatiënten

  Iets gunstiger weer voor hooikoortspatiënten

  Aangemaakt: 22 mei, 10:44 uur

  De omstandigheden voor hooikoortspatiënten verbeteren licht. Vrijdag is er kans op een bui waardoor pollen gedeeltelijk uit de lucht wordt gespoeld. Komend weekend wordt het koeler en is opnieuw kans op wat neerslag. Bovendien waait er een stevige zuidwestenwind. Na het weekend neemt de overlast weer toe.

  Vrijdag kan er hier en daar een buitje vallen. Bovendien draait de wind naar het zuidwesten waardoor schone lucht vanuit zee naar ons land wordt geblazen. Hierdoor worden de klachten van hooikoortspatiënten tijdelijk verlicht.

  Dit weekend is het koeler en is kans op een enkele bui. Er waait een stevige zuidwestenwind. Deze weersomstandigheden zorgen voor enige verlichting van klachten.

  Verwachting na het weekend

  Na het weekend stijgt de temperatuur geleidelijk en is ruimte voor de zon. Bij deze weersomstandigheden produceren planten veel pollen. De overlast voor mensen met hooikoorts zal daardoor weer toenemen. Het pollen van verschillende soorten gras leidt tot de meeste klachten.

  Als het aanhoudend droog blijft kan het gras op verschillende plaatsen verdrogen, zeker als het recent gemaaid is. Hierdoor kan de overlast komende tijd regionaal afnemen. Op sommige plekken, bijvoorbeeld langs de waterkant of waar boeren hun land besproeien, zal het gras ook bij aanhoudende droogte kunnen blijven groeien.

  Foto: ANP XTRA

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: ANP/Weeronline