Dit wordt het weer tijdens de voorjaarsvakantie regio Midden en Noord

22 februari 2023, 09:00

Vakantieweer
De winterjassen zullen nog nodig zijn in de voorjaarsvakantie. Foto: Henk Voermans

Carnaval is inmiddels afgelopen en de voorjaarsvakantie voor regio Noord en Midden staat voor de deur. Heb je een weekje vrij genomen en blijf je in eigen land? Wij vertellen je wat voor weer je kunt verwachten.

Het zachte weer van afgelopen tijd raken we de komende dagen kwijt. Vandaag is het nog vrij zacht met maxima die uitkomen tussen 9 en 13 graden, maar vrijdag wordt het op veel plekken 'slechts' 7 of 8 graden. Het weerbeeld is wisselvallig met veel wolkenvelden, van tijd tot tijd regen en soms zon.

Alles hierover lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Weersverbetering in het weekend

Komend weekend verbetert het weerbeeld aanzienlijk en dat is goed nieuws voor de mensen die dan vakantie hebben. Zaterdag kunnen nog enkele lichte buien voorkomen en daarbij is kans op hagel, maar zo nu en dan schijnt even de zon. Zondag verloopt geheel droog en flink zonnig. De middagtemperatuur daalt naar 6 of 7 graden. In de zon en uit de wind is het dan uitstekend weer, maar loop je daarna de schaduw in dan is het opeens veel kouder. Een matige noorden- tot noordoostenwind laat de temperatuur voor het gevoel nog een paar graden dalen.

Veelal droge week

Ook in de nieuwe week hebben we goed nieuws voor mensen die vakantie houden in eigen land. We krijgen droog en rustig weer. Het is nu al meer dan een jaar geleden dat het tot een storm kwam in ons land. Hoe bijzonder dat is lees je hier.

Er zijn flinke zonnige perioden en wolkenvelden. De middagtemperatuur ligt rond 7 graden. Tijdens heldere nachten vriest het een aantal graden en dan is het in de ochtend nog een tijd koud. Is het bewolkt, dan wordt het 's nachts minder koud, maar zal de middagtemperatuur ook lager uitvallen. De laatste dagen van de vakantie zal de bewolking wat toenemen en is er kans op een beetje neerslag.

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven