Fraai herfstweer tijdens de Marathon Rotterdam

22 oktober 2021, 13:30

Actueel
foto Maddy

Aanstaande zondag is een recordtijd mogelijk voor de 40e Marathon van Rotterdam, want de weersomstandigheden zijn vrij gunstig. Het blijft het hele weekend droog.

Het parcours van de Marathon Rotterdam staat bekend als één van de snelste ter wereld. In het verleden zijn er maar liefst drie wereldrecords gelopen. Het Nederlands record staat op naam van Abdi Nageeye, die in 2019 met een tijd van 02:06:18 de finish op de heroïsche Coolsingel passeerde.

Ideaal hardloopweer

Bij de start van de Marathon van Rotterdam aan de voet van de Erasmusbrug is het om 10:00 uur ongeveer 8 graden en waait er een zwakke tot matige zuidelijke wind. De luchtvochtigheid bedraagt circa 90 procent. Gedurende de wedstrijd daalt het vochtgehalte in de lucht naar zo'n 70 procent, doordat de zon geregeld schijnt. De temperatuur stijgt naar 13 graden bij een matige zuidenwind, windkracht 3 of 4. Deze waarde is op de thermometer bij de finish op de Coolsingel af te lezen.

Voor zowel de deelnemers als de supporters is het dus fraai herfstweer. Of het ook op andere plaatsen in ons land komend weekend rustig en droog blijft, is hier te bekijken.

Foto omslag: Maddy

Diana Woei

Diana Woei

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven