Weeronline
Weeronline
  Californië

  Brandweer Californië profiteert van zwakke wind

  Aangemaakt: 22 okt 2019, 16:33 uur

  Inwoners van Californië, die het advies kregen hun huis te verlaten vanwege natuurbranden, hebben zelf – tegen beter weten in – bluspogingen gedaan. Ze probeerden het vuur te bestrijden met water uit de tuinslang. Dat zegt de brandweer van San Bernardino, ten oosten van Los Angeles.

  “Als wij mensen vragen om te evacueren, willen we ook echt dat ze vertrekken”, herhaalt brandweerchef Mike McClintock nog maar eens. “Met de tuinslang hou je niet tegen dat de vlammen zich verder verspreiden.” In zijn gebied zijn maandagavond drie huizen in rook opgegaan. Nog eens zes huizen raakten zwaar beschadigd. Vier mensen raakten gewond.

  De branden woedden niet alleen ten oosten van Los Angeles, maar ook aan de westkant van de stad. Daar bereikten de vlammen het kustgebied tussen Santa Monica en Malibu. Honderden mensen werden geëvacueerd. Inmiddels is daar het gevaar geweken en kan iedereen weer terug naar huis. Brandweerlieden profiteerden van een zwakke wind, waardoor de vlammen niet telkens oplaaiden.

  Het is momenteel nog volop warm en droog in Californië en dat weertype houdt voorlopig wel even aan. Het zuidelijke deel van de staat krijgt donderdag weer te maken met een harde wind, waardoor de brandweer het opnieuw moeilijk kan krijgen.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Geef jij ons vijf sterren? Stem hier.

  Foto: EPA

  Door: ANP/Weeronline