Weekendweer: grijs en overwegend droog

21 januari 2022, 07:22

Weekendverwachting
Wandelen in grijs en mistig weer. Foto: Gieny Westra

Dit weekend is het vaak droog. Alleen op zaterdag kan het soms een beetje motregenen. De zon krijgen we niet of nauwelijks te zien en ook mist behoort weer eens tot de mogelijkheden. Meer details lees je in dit weekendweerbericht. 

Op zaterdag is het bewolkt met droge perioden en vooral in de middag kan het af en toe een beetje (mot)regenen. Als je buitenactiviteiten gepland hebt is af en toe een blik op onze neerslagradar verstandig. Het wordt op de meeste plaatsen een graad of 7. In Zuid-Limburg blijft het kwik rond 5 graden steken. De wind is veelal matig en waait uit het noordwesten tot westen.

In de nacht naar zondag ligt de temperatuur rond 4 graden en kan het plaatselijk even opklaren. Als dit gebeurt ontstaat snel mist. Zondagochtend kan het daardoor regionaal mistig zijn. Op plekken zonder mist is het gewoon bewolkt. Zondagmiddag waait er een zwakke tot matige westenwind en wordt het 7 of 8 graden. Er zijn uitgestrekte wolkenvelden en de zon zal niet of nauwelijks te zien zijn.

Aanhoudend rustig winterweer

Het vooruitzicht naar volgende week geeft zeer grote kans op aanhoudend rustig en vrij zacht winterweer. De middagtemperatuur komt uit tussen 6 en 9 graden en de minima rond een graad of 4. Maxima van 5 of 6 graden en minima rond het vriespunt zijn gebruikelijk voor eind januari.

Het weerbeeld bestaat uit veel wolken en af en toe zon. De neerslaghoeveelheden zijn heel beperkt en als er een keer iets valt zal het lichte regen of motregen zijn.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Foto: Gieny Westra

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black