Weeronline
Weeronline
  herfst

  Weekverwachting: van nazomerweer naar herfst

  Aangemaakt: 20 sep 2020, 19:00 uur

  De eerste dagen van de week is het nog volop nazomerweer. De zon schijnt volop en het is droog. De temperatuur stijgt naar 21-26 graden. Vanaf woensdag is het heel ander weer en komt de herfst om de hoek kijken. De paraplu kan weer mee en de jas kan aan. De temperatuur gaat omlaag en aan het eind van de week is het slechts 14-16 graden.

  Tot en met dinsdag schijnt de zon volop en is het droog. De temperatuur stijgt op beide dagen naar 21-23 graden in het noorden en naar 24-26 graden in het midden en zuiden. Waaien doet het niet of nauwelijks en dat betekent dat in de nacht en vroege ochtend wel mist kan voorkomen. Vooral dinsdagochtend start de dag in het noorden en westen grijs, maar in de middag schijnt de zon uitbundig.

  Dinsdag begint om 15:31 uur de astronomische herfst en het weer neemt deze boodschap aan. Dinsdagavond verschijnt steeds meer bewolking en in de nacht naar woensdag neemt de kans op buien geleidelijk toe.

  Dit wordt het beeld later in de week. Foto: Ton Wesselius

  De herfst komt om de hoek kijken

  Woensdag is een overgangsdag naar duidelijk ander weer in de tweede helft van de week. Vooral in het westen komt het woensdag tot buien, maar landinwaarts is het eerst nog droog met geregeld zon. De temperatuur is met 21-24 graden nog zeer aangenaam.

  Vanaf donderdag komt het dagelijks tot buien en dit kunnen soms stevige plensbuien zijn. Ook de wind neemt in kracht toe en het wordt een heel stuk frisser. Donderdag liggen de maxima tussen 17-19 graden en dat is nog een hele normale temperatuur voor eind september.

  Vrijdag en in het weekend worden die waarden niet meer gehaald en stokt het kwik bij waarden tussen 14 en 16 graden. Daarmee is het voor het eerst in tijden weer kouder dan normaal. Het weerbeeld is sterk wisselvallig met buien, maar ook met geregeld zonneschijn.

  Lees ook het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

  Foto: Ben Saanen

  Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

  Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

  Door: Rico Schröder